Družinsko podjetje, ki že vrsto let skrbi za vaše želje. Za vsakega se kej najde.

Zgodovina Kantine Romano

Prvi uradni zapisi imena vasi Popetre segajo v leto 1250. Takrat se je vas imenovala Popetrae. Ker je bila kmetijska dejavnost takrat pogoj za preživetje družin in ker je vas imela zanimivo lego - cestna povezava med Trstom, Koprom in Reko ter bližina izvira reke Dragonje, je v vasi že od nekdaj cvetela blagovna izmenjava in gostinstvo.

Prav tako sta Romano in Zora Marsič sprejela ta izziv in leta 1985 odprla osmico v vasi. Romano je v vasi zelo poznan, saj je priimek Marsič prisoten v Popetrah že 300 let. Ponudba s hrano in pijačo ni bil problem. Romanova kmetija je bila največja v vasi, gojili so govedo, prašiče in kokoši. Na njivah je raslo žito, ječmen, oves, buče in druga zelenjava, največ pa je bilo koruze. V vinogradih je rasla predvsem vinska trta sorte refošk, kasneje, ko je bilo večje povpraševanje po belih vinih, pa še bele sorte vina. Med ponudbo je bilo tudi oljčno olje. Tako so ljudje vzljubili osmico v Popetrah in dobroto njihovih gospodarjev.

Danes, po 30. letih odprtja, Kantina Romano spet odpira svoja vrata, saj Romanov sin Robi nadaljuje tradicijo družine. Pridite in se prepričajte o dobrotah Kantine Romano. Ne bo vam žal.

Vas Popetre nekoč

3 generacije družine Marsič

Robi Marsič v mladosti pred Kantino Romano

Naš tim

Naš tim je sestavljen iz cele družine Marsič, saj verjamemo, da s skupnimi močni se da vse doseči. Oče Romano, kateri je prvi odprl gostilno v vasi 30 let nazaj, še vedno pridno pomaga, saj so vsi poljski pridelki, katerih okuse najdemo v Kantini Romano, prav iz kmetije Marsič. Tudi mati Zora pomaga, predvsem pri kuhanju, kjer ima veliko izkušenj, pa tudi pri strežbi, saj jo vaščani poznajo kot prijazno in marljivo ženo. Sin Robi in njegova žena Kristina sta srce Kantine. Robi pridno kuha in peče, Kristina pa postreže prav vsakega gosta, tudi tistega najbolj zahtevnega in s posebnimi okusi, saj se v Kantini Romano za vsakega nekaj najde. Hčerke Robija in Kristine – Gaia Sofia, Zoia, Neli, se počasi uvajajo v dejavnost družine. Same pravijo, da bodo nadaljevale tradicijo Kantine Romano, ki traja že 30 let. Novodošli član družine Staš pa zaenkrat samo opazuje, vendar kaže že zdaj veliko radovednosti. 

Pridružite se nam še vi k naši veliki družini zadovoljnih strank. Naši okusi so tradicionalni, dišijo po Istri in njenih dobrotah. Zato se naši gostje z veseljem vračajo. Vljudno vabljeni.